Morsomme bordspill

 

Det er kanskje vanskelig å tro at bordspill er blitt mer populært. Ofte tenker du at det blir brukt på hytteturer, og sjelden tatt fram ellers. Dette er feil. Spill som Monopol og Clue blir fremdeles sett på som «hyttespill», dvs. de spillene du tar fram som kanskje ikke er legendarisk morsomme, men mest for hyggens skyld. Her er derimot de tre beste bordspillene du bør spille med en vennegjeng:

Dead of Winter

Dead of Winter er et spill basert på en zombieapokalypse! Det er her om å gjøre å overleve i en koloni som er i ferd med å kollapse. Gruppa er nødt til å samarbeide for å nå gruppens mål, samtidig som de skal sikre sine egne, personlige mål. Det beste er å samle en vennegjeng, helst fra 4-5 folk og oppover, for en kveld og spille dette skremmende morsomme spillet. Det tar omtrent 1,5 time å gjennomføre spillet. Et spill for spillere med ben i nesa!

Eldritch Horror

Eldritch Horror er litt annerledes. De beste motspillerne er de som får oss til å relatere oss til de, eller til og med like de. Det er da du må passe på. De vil spise verdenen din, og du nekter å la dem gjøre det. I Eldrith Horror må du og vennene dine kjempe mot 12 av verdenseterne. For å stoppe de må du finne spor, løse mysterier og bekjempe ulike demoner. Spillet er like monsterkult som det høres ut til! Antall spillere er opp til vennegjengen, men man må være forberedt på at spillet kan fint vare i tre timer.

Imperial Settlers

Til slutt har vi Imperial Settlers, som kan minnes om Settlers of Catan, men Imperial Settlers er bedre. Det er en stor læringskurve i dette spillet, men etter omtrent 10 minutter er du med på leken og i full gang for å vinne. Jeg stoler på deg at du tar et fornuftig valg. Kjøp spillet!